
Denne oppskriften har blitt min nye favoritt, for den er veldig rask å lage, og bollene kan fylles med akkurat det DU har lyst på.
PIZZABOLLER
- 2,5 dl melk
- 75 g smør
- 50 g fersk gjær
- 300 g mel
- 150 g sammalt hvete
- 1 ts sukker
- 1 ts salt
- 1 egg
- Varm melk og smør i mikroen til melken er lunken og smøret smeltet.
- Tilsett fersk gjær i melkeblandingen og rør til den er oppløst.
- Bland egg sammen med salt, sukker og 1/3 av melet i en kjøkkenmaskin.
- Tilsett melkeblandingen
- Elt deigen på lav hastighet til å begynne med.
- Tilsett resten av melet litt etter litt.
- Elt videre i ca 5 min til alt er godt blandet.
La deigen hvile i bollen i ca 10 min.
Jeg brukte to forskjellige fyll, en med tomat og løk, og en med urter. Det var ikke helt planlagt, så jeg hadde jo selvfølgelig veldig mye fyll til overs som jeg lagde pizzasnurrer av etterpå.
Gjør klar en bakeplate med bakepapir.
Hell deigen ut på benken. Ikke jobb for mye med den, for den skal beholde luftigheten.

Strø på litt revet ost.
Legg på en stor skje med pizzafyll.
Brett inn kantene slik at de overlapper hverandre på midten.
Snu bollen, og legg den på bakeplaten.
Pensle de ferdigfylte bollene med smeltet smør, strø over litt revet ost og det krydderet du liker best. Selv valgte jeg oregano denne gangen.

Dekk bollene med plast, og la de heve i ca 30 min.
Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca 20 min (til de er gyldne på toppen).
Fikk dessverre ikke tatt noe bra "etter"-bilde, for pizzabollene forsvant fort, men jeg kan jo ikke klage, for det er jo ett godt tegn!
Bon appétit!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar